Niavis Faina de Cocos Organica/BIO 250g

Faina de Cocos Organica/BIO 250g

  • Distribuie pe:
Pentru a putea vedea preturile trebuie sa ai un cont activ.
Portal destinat exclusiv vanzarii catre persoane juridice/PFA.

Descriere

Faina de cocos, fata de alte tipuri de faina contine circa 12% ulei (de cocos) si aproximativ 40% fibre, precum si o sursa bogata de zinc. Faina din nuca de cocos poate fi utilizata la deserturi, supe, consumata ca atare in musli sau sosuri, precum si in smoothie-uri. Este potrivita pentru coacere, deoarece are mai putini carbohidrati decat alte tipuri de faina, si chiar mai putini decat multe fructe.


PRODUS VEGAN
FARA GLUTEN

100% NATURAL

Informatii nutritionale / 100g:
Energie 335Kcal/1392kj, Grasimi 10g *din care grasimi saturate  10g, Proteine 23g, Carbohidrati 31.2g *din care zahar  10g, Fibre 47g, Sodiu, Sare 0.28g



Recomandari de utilizare: Poate fi utilizata la deserturi,supe,consumata ca atare in musli sau sosuri,precum si i smoothi-uri.

Ingrediente: 100% faina de cocos certificata RO-ECO-008

Tara de provenienta: Sri Lanka
Ambalat in Romania


Faina de cocos a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuta datorita proprietatilor sale benefice. Ea are o textura aerata si aroma usoara de cocos si poate fi utilizata la copturi sanatoase, deoarece este saraca in carbohidrati,dar are un nivel ridicat de fibre si nu contine gluten.


 


Faina de cocos este o alternativa la faina alba de grau. Glutenul continut de grau, orz si secara din care se face painea traditionala este intolerat de catre persoanele cu sensibilitati la aceste cereale. Faina de cocos va permite insa sa pregatiti o gama larga de fursecuri, clatite, prajituri si torturi fara efectele negative derivate din ingerarea cerealelor mai sus amintite. Avand densitate si textura diferita faina de cocos se comporta diferit la copt spre deosebire de faina de grau, de aceea trebuie cautate retete exacte care contin acest ingredient.


Avand un continut de 5g de fibre la o lingura, faina de cocos are o toleranta digestiva mult mai mare decat faina integrala care contine numai 2g per lingura sau decat faina alba care contine 0.8g per lingura. O mare parte din aceste fibre sunt insolubile, ceea ce asigura un tranzit sanatos, inlatura constipatia si imbunatateste sanatatea colonului.


Adaugati faina de cocos la bunatatile coapte in cuptor, la sosuri, smootiu-uri pentru a va asigura doza zilnica de 25-38g de fibre pe zi.


Reteta Fursecuri cu faina de cocos



  • 2-3 linguri zahar brut (sau xylitol pentru persoanele diabetice)

  • 110gr faina de cocos

  • 150gr unt

  • putina sare

  • extract de vanilie


Se mixeaza bine untul impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie, pana are o consistenta spumoasa. Se adauga treptat faina de cocos si se omogenizeaza pana devine un aluat usor sfaramicios. In functie de cat de mari doriti sa fie fursecurile, se formeaza bilute care se aplatizeaza apoi in palme. Se vor coace in cuptorul preincalzit la 175 C timp de 8-10 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi cu lapte, ceai sau cafea. Pofta buna!








Acest produs poate fi achizitionat folosind 17 puncte de fidelitate. Vezi detalii.

Etichete: Fara gluten Produs EcologicBIO Vegan

Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului sau a oricarui personal medical calificat. Informatiile prezente in aceste pagini nu au rolul de a diagnostica sau trata afectiuni medicale si nici de a a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Cititi cu atentie prospectul. Efectele produselor variaza in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc. Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale va recomandam sa va adresati medicului specialist.